cBrain - solution designere

2-dages kursus i grafisk facilitering
 
cBrain digitaliserer komplekse fagprocesser på deres standard software F2 – og gør det på få måneder. Her er stort behov for at kunne illustrere problemstillinger og udfordringer samt skabe fælles forståelse for løsningen, i tæt samarbejde med kunder i både ind- og udland.
 
Jeg havde fornøjelsen at tilbringe to spændende og kreative dage sammen med solution designere fra cBrain.
 
– Visuel note-teknik til at tegne og skrive on-the-fly blev trænet 
– Abstrakte begreber som integration, håndhævelse og webservice blev ikoniseret
– Visualisering af komplekse problemstillinger fik storformat

Det Kgl. Teater

Workshop i grafisk facilitering
Jeg afholdte et par workshops med repræsentanter fra forskellige afdelinger på tværs af administrationen i Det Kgl. Teater. Fantastisk at få lov til at tegne i et så kunstnerisk hus og sætte scenen bag scenen.
 
I løbet af workshoppen fik vi:
Øvet en masse ikoner, pile og mennesker
Visualiseret abstrakte begreber som trivsel, udvikling og prioritering
Introduceret skabeloner

Visionen om Verdens Bedste Skole

Visuelt referat
Jeg hjalp med at samle dagens guldkorn ét sted, i løbet af konferencen “Visionen om Verdens Bedste Skole – 2022”, der blev afholdt i København.
 
Masser af inspiration og stof til eftertanke af bl.a:
– Marie Holt Hermansen, Formand for Danske Skoleelever
– Kim Boye fra Medgang
– Anne Skare Nielsen, Henrik Good Hovgaard  fra Universal Futurist
– Vagn Strandgaard fra MiLife
– Nicolai Moltke-Leth fra True North 
– samt Tina Lykkegaard Marker, Skolechef i Rødovre Kommune, Christin Walter fra GoMentor, Nanna Paarup l fremtidens skole fra Solve-It

Deloitte

Teambuilding med undervisning i grafisk facilitering

3 kreative timer med 60 friske konsulenter fra Deloitte hoppede ud i alle de udfordringer jeg gav dem. I løbet af workshoppen fik vi:

– Gennemgået grundelementerne som ikoner, rammer, bogstaver og mennesker
– Ikoniseret begreber som ressourcer, risici og mål 
– Illustreret agendaer og øvet stor-format 

Teknologisk Institut

Visuelt referat

Synes du det kan være svært at huske alt, hvad der bliver sagt, når du er på konference? 💭🤔

👉 SÅ har du måske brug for at, få samlet dagens guldkorn ét sted! 

Det hjalp jeg Teknologisk Institutet med, da de afholdte konferencen Den Store Sekretærdag 2021, Comwell i København. 

De fantastiske talere fra dagen var:

Mia Wagner, Henrik Leslye, Line Ullmann, Yvonne Evers og Charlotte Bøving. Og ikke mindst tak til Louise Wolff, som styrede slagets gang! 

Specialister og afdelingsledere fra Tønder Kommune lærer grafisk facilitering

Kursus for fagspecialister og udviklingskonsulenter

Kursus for Tønder Kommune

Jeg tilbragte to spændende og kreative dage med et hold super kreative kursister.

12 afdelingsledere, fagspecialister og projektledere fra Tønder Kommune fik tegnet i mere end 12 timer på 2 dage.

🖍 Agendaer og processer blev visualiseret
🖍 Abstrakte begreber som samskabelse, værdier og ejerskab blev ikoniseret
🖍 Skabeloner fik storformat, klar til brug på arbejde

Afspil video

Explainer video til NOCA

Video

Denne 2 min explainer-video har til formål at kommunikere bredt ud til både potentielle og nuværende medlemmer om alle de fordele der er ved at være medlem hos NOCA. Udover at være et mødested hvor internationale og nationale HR-forskere og professionelle kan dele viden og erfaringer, afholdes der også bl.a. netværksmøder, konferencer og events hver måned.

NOCAs består af Danmarks 80 største private og offentlige virksomheder, hvilket gør det til et af de vigtigste netværk for HR-professionelle i Danmark. Læs mere om NOCA https://www.noca.dk

”Arbejdet med TalkingStrokes har være en meget professionel oplevelse, hvor der hele tiden var fokus på høj kvalitet og slutbrugeren. Jeg kan varmt anbefale TalkingStrokes til andre og vil også selv i fremtiden gøre brug af deres store viden og ydelser.”

– Ulrik S. Brix, PhD & Head of NOCA

Procesfacilitering - Pårørendeklubben

Facilitering og illustration

PÅRØRENDEKLUBBEN er “Fremtidens digitale fællesskab for pårørende på tværs af diagnoser” – drevet og udviklet af ildsjælen Rikke Struve.

Jeg havde fornøjelsen at facilitere en workshop med Rikke hvor vi sammen fik sat ord og billeder på en råskitse til et overbliksbillede. Herefter illustrerede jeg den værdiskabelse klubben giver sine medlemmere.

Læs mere om klubben https://pårørendeklubben.dk

“Maries streg er “SPOT ON”. Marie har en eminent evne til at tegne essensen af opgaven helt perfekt. Tilmed er Marie super sød, skarp og kan varmt anbefales.”

– Rikke Struve, Founder af Pårørendeklubben

Goodtalks events

Visuelt referat

“Hvordan kommer du ud af hamsterhjulet?”, “Hvordan kan du gøre op med konsekvenserne af den konstant målbare tilværelse?”, “Hvem bestemmer i dit liv?”

Dette var kun nogle af de store spørgsmål Imran Rashid kom rundt om, da han talte om sin nye bog “Mærkbarhed – tiden er kommet til en mentalt grøn omstilling” hos netværket Goodtalks her i foråret 2021.🌟

Christina Rittig Falkberg, retorik coach og foredragsholder,  gav også et inspirerende indlæg “Brug din stemme – tag din plads!”. Christina gav indsigt i den magt som ord, krop og stemme besidder, når vi har noget på hjerte .♥️

 

Træningsvideoer for MentorDanmark

Online undervisning til alle mentorer

Du kan bruge enkel tegneteknik i mange situationer og til alle aldersgrupper. Det var jeg inde og tale med Stifter og Adm. dir Nicklas Kany om, som blev meget begejstret.

Jeg har produceret en række online forløb til alle deres mentorer og undervist dem i, hvordan de kan udtrykke sig mere visuelt til de visuelt lærende elever.

MentorDanmark er virkelig en spændende virksomhed, fyldt med ildsjæle. De tilbyder professionel lektiehjælp, og giver motivation og lyst til læring, nu også med fokus på ordblindhed, og gør en kæmpe forskel for vores børn og unge. 

“Marie er virkelig dygtig – først tog jeg en 1:1 session med hende, hvor hun lærte mig en masse tips og tricks. Derefter tog vi den videre og lavede super gode videoer, så resten af organisationen på tværs af landsdele kunne få glæde af hendes viden og kunnen. Det er blevet mega godt og Marie går meget professionelt til opgaven – så stor anbefaling herfra!”

– Nicklas Kany, Adm. dir og stifter af MentorDanmark, MentorNorge, Vikarland og Læseheltene

Grafisk facilitering - Bagsværd Kostskole

Teambuilding med undervisning i grafisk facilitering

Lær simpel tegneteknik – og ha’ det sjovt sammen.

Efter 3 kreative timer med det dygtige personalehold fik vi:

🌟Gennemgået grundelementerne som ikoner, rammer, skygger og mennesker
🌟Ikoniseret begreber som viden, respekt og tryghed
🌟Tegnet årets Halloween- og julefrokostinvitation👻🎄

“Tak for nogle fantastiske, intense og dynamiske timer.
 
Marie er en meget dygtig facilitator og grafiker, som med sit engagement og dejlige væsen skabte nogle supergode og hyggelige timer for teamet og for den enkelte medarbejder.
 
Det vi ikke troede var muligt da vi startede, nemlig at kunne tegne et budskab – det lykkedes inden vi afsluttede dagen. Vi fik et helt nyt fælles sprog.
 
Undervejs guide Marie os med kyndighed gennem de forskellige processer, og vi følte os i meget trygge hænder. Det var ok at fejle med sine forsøge på at lave budskabet, for Marie samlede os op igen og fik stregerne til at vende i den rigtig retning. Hele dagen var fyldt med koncentration, glæde og munterhed – Tak.
– Anne Grethe Matthiesen, Souschef, Haraldsgave
Bagsværd Kostskole
Marie Rohrsted tegner på skræddersyet firmakursus i grafisk facilitering

UNIVERSAL FUTURIST på Margård Gods

Kursus

Efter et fantastisk 8-ugers forløb i “Fremtidssans” med Anne Skare Nielsen og Henrik Good Hovgaard fra UNIVERSAL FUTURIST afsluttede vi med en LIVE dag i nogle meget smukke omgivelser og rammer på Margård Gods på Fyn. Jeg fik fornøjelsen at afholde et mini kursus i grafisk facilitering for en flok ny udklækkede futurister.

“Vi mødtes en kæmpe flok futurister på Margård og Marie stillede beredvilligt op til noget så abstrakt som visualiseringen af fremtidsdrømme, trends og muligheder. 

Marie er tillidsvækkende og enormt imødekommende. Mange visualiseringseksperter laver “pæne referater”, men Marie tilfører processen så meget mere – både en dybere forståelse, nærvær og et løft som deltagerne ellers ikke selv ville kunne få øje på.

De bedste anbefalinger herfra!”

– Anne Skare Nielsen, Chief Futurist, UNIVERSAL FUTURIST

 

Plakat til kursister

Illustration

🌟GULDKORN til KURSISTERNE🌟

Det bad Line Lou Ullmann, underviser i effektivitet og kommunikation, mig samle på en enkelt plakat som hun kan give til sine kursister når de deltager på kurset “Personlig effektivitet”.

Plakaten:
– Samler hovedbudskaberne fra kurset

– Hjælper med at huske de vigtigste pointer ved at visualisere dem

– Giver kursusdeltagere et anderledes og sjovt minde
.

Nye vaner skal øves så det netop kan blive til en god og effektiv arbejdsvane – og plakaten kan være en sjov og anderledes påmindelse.

Også vil det ikke gøre noget, hvis den bliver hængt op ved arbejdsbordet eller på arbejde.

Afspil video

UN Peace Day 2020 - Global Youth Assembly

Visuelt referat

FNs generalforsamling erklærede den 21. september for at være den internationale fredsdag. I den forbindelse drøftede Global Youth Assembly de globale udfordringer og leverede deres erklæring til FN i København, Danmark.

Unge fra hele verden diskuterede et af vores tiders mest presserende spørgsmål: Hvordan kan vi imødekomme alles behov – inden for planetens midler?

Jeg havde fornøjelsen at være en del af processen og mødtes med repræsentanter fra City-Transformers, AIESEC, Masterpeace og andre organisationer på Ungdoms øen.

Det er så inspirerende at være blandt så mange talentfulde unge mennesker fra hele verden. Forhåbentlig kan dette være med til at styrke samarbejdet mellem den eksisterende og næste generation af forandringsledere. Her er et kort resume med nogle af de bedste højdepunkter.

Mannaz A/S

Kursus

Jeg havde fornøjelsen igennem Mannaz at tilbringe to kreative dage med et hold super seje kursister, som hoppede ud i alle de udfordringer jeg gav dem.

  • Tanker kom visuelt ned på papiret
  • Abstrakte begreber som automatization, digitalisering og transformation blev ikoniseret
  • Story-telling fik storformat
IMG_4863 2

Teknologisk Institut

Visuelt referat

“Er du for lækker, eller for latterlig?” – Det var overskriften på Michael Grosers indlæg, hvor han stillede skarpt på Enneagrammet, og Line Lou Ullmann satte fokus på effektivitet, prioritering og kommunikation på kurset “Kontorets koordinator”, Teknologisk Institut.

Jeg fik fornøjelsen at lytte med og tegne et visuelt referat af begge inspirations-indlæg. En visuel opsummering som kursisterne kunne tage med hjem, så de bedre kan huske indholdet.

Skal dit budskab også være for lækkert? Kunne du tænke dig at samle op på dit møde eller kursus på en anderledes og inspirerende måde? – Så lad os tage en snak .

“Marie – du har virkelig imponeret mig – ikke bare med din streg (som er så mega cool) – men med din lynende hurtige og skarpe opfattelse af det “NU” du står midt i og evner at gengive med “simple” grafiske virkemidler. Alene din måde at fange/tegne de 9 Enneagram profiler på viser hvor skarp du er. Det hele foregår jo “On the fly”.

Du får mine varmeste anbefalinger hvis nogen har brug for en “note-tager” med kant på deres workshop, kursus, møde eller hvad som helst hvor opfølgning og en husker er en fordel. Keep it Up, Girl – you rock!

– Michael Groser, IEA akkrediteret Enneagram Instruktør, Forfatter og Coach

Nordic Empowerment - Motivation

Illustration

Jeg har tegnet et par illustrationer til Lene Værge, udviklingskonsulent og indehaver af Nordic Empowerment. Illustrationerne skal visualisere nogle af de abstrakte begreber, som e-bogen “Klog motivation” handler om. “Klog motivation” har til formål at give dig og andre professionelle, der arbejder med unge og voksne, muligheden for at sætte motivationen yderligere i spil, der hvor den gør en forskel – i virkelighedens praksis.

Du får bl.a. konkret inspiration og viden om, hvordan du kan hjælpe flere unge og voksne til at lykkes, ved at arbejde med motivation i et helhedsperspektiv. Ikke mindst dem, der (indimellem) kæmper med at finde gejsten og gnisten.

Du kan læse mere om “Klog motivation” her.

“Det er altid en fornøjelse at arbejde sammen med Marie. Når jeg kommer med en idé, er hun spydskarp til at fange idéen, kommer med forslag og omsætter den. Og så er hun i øvrigt fleksibel og enorm sød at samarabejde med. Tingene kører, glider og resultaterne sidder i skabet. Alt sammen foregår med ogde vibes og i en positiv stemning.”

– Lene Værge, Leder og Udviklingskonsulent, Nordic Empowerment

DanishEnglish

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.