1 dags kursus

Nudging og visuel kommunikation

⭐️ Kender du situationer hvor du forklarer eller laver aftaler med folk, uden at det fører til noget?

⭐️ Hvor selv de mest omfattende beskrivelser, handlingsplaner og motiverende oplæg alligevel ikke får effekt?

⭐️ Vil du lære at fremme ønsket adfærd hos andre?

⭐️ Få større indsigt i, hvordan vi mennesker tænker – og hvorfor ’forkert’ adfærd og opfattelse oftest slet ikke er ’med vilje’, og hvordan du kan påvirke begge dele?

Med udgangspunkt i ny forskning fra både adfærdsøkonomi, psykologi og hjerneforskning får du større forståelse af, hvordan nudging og visuel kommunikation går hånd i hånd, når vi taler om påvirkning af både forståelse og adfærd.

Ved bedre at forstå hvad der trigger os, hvilke forudsigelige, ubevidste tankeprocesser vi har, kan du med en afprøvet designmetode finde kimen til de nudges, der virker.

Et af de mest virkningsfulde nudges er visuel kommunikation især når det gælder om at motivere, kommunikere klart, styrke samarbejdet og sætte strøm til handling.

Vi er alle forskellige og opfatter samme situation på forskellige måder. Styrk din kommunikation ved hjælp af nudging og visuelle virkemidler og skab fælles billeder og referencerammer, når du holder møder og kommunikerer. Visuel kommunikation er enkel tegneteknik, som alle kan lære, og er et vigtigt redskab når du vil kommunikere på en motiverende måde, fastholde modtagerens opmærksomhed og påvirke andres adfærd.

Ved at kombinere nudgingteknikker og visuelle virkemidler får du et stærkt fundament til at forudse, hvad andre tænker og gør, og hvordan du kan påvirke retningen.

På kurset får du en start-pakke med 5 tuscher fra Neuland:

 • 2 sorte outliner-tuscher
 • 1 skygge-tusch
 • 2 farvede tuscher
 • Talkingstrokes penalhus
Deltagerprofil

Ledere, teamledere, projektledere, specialister eller andre, der ønsker at styrke sin kommunikation og motivere andre mennesker og få sat handling bag ordene.

Udbytte
 • Styrket forståelse og tolerance for dig selv og andre
 • Viden om menneskets 2 måder at tænke på: logik og psykologik
 • Evne til at analysere adfærd og de fysiske, mentale og sociale omgivelsers indflydelse
 • Effektive metoder til at skabe større forståelse og engagement med visuel kommunikation
 • Styrket samarbejdet i dit team
 • Skab et fælles sprog så alle forstår budskabet og arbejder i samme retning
 • Værktøjer til at fremme ønsket adfærd med nudging og visuelle virkemidler!
Indhold
 • Hvorfor virker nudging og visuel kommunikation?
 • Menneskets bevidste og ubevidste tænkesystemer
 • 7 trins model til adfærdsanalyse og nudgedesign
 • Mød dine deltagere hvor de er og skab et fælles sprog sammen
 • Om hvordan du kan påvirke adfærden med visuelle virkemidler
 • Din visuelle værktøjskasse – om streger, rammer, mennesker og ikoner
 • Værktøj til at kommunikere komplekse budskaber på en enkel og forståelig måde med stor effekt
Form

Formen er interaktiv med mange eksempler og enkle metoder. Vi arbejder konkret med praktiske eksempler og dine egne cases, så din nye viden straks kan anvendes.


Kurset kan også afholdes som internt firmakursus. Kontakt mig for at høre nærmere.

Om underviserne

Mettelene Jellinggaard har arbejdet med adfærdsledelse i 25 år og er certificeret indenfor Behavioral Economics fra Duke University/Prof. Dan Ariely. Hun er underviser, forfatter og adfærdspsykologisk rådgiver hos Composing, som er Danmarks førende konsulenter indenfor strategiimplementering og adfærdsledelse, hvor hun rådgiver indenfor ledelse, kommunikation og nudging. Hun er medforfatter til bogen  ‘Oplagt – at lede adfærd’ om adfærdsledelse og nudging i erhvervsvirksomheder.

Marie Rohrsted har mange års erfaring som projektleder og forandringsagent fra forskellige virksomheder og brancher. Hun har anvendt grafisk facilitering til møder og workshops indenfor bl.a. produktudvikling, procesoptimering, co-creation, it-projekter m.m. Hun er en energisk og motiverende underviser med en pragmatisk tilgang i sin undervisning. Hun er cand.merc i erhvervsøkonomi, kommunikation og branding, og er certificeret i PRINCE2, Agile project management samt profilværktøjet E-stimate.

Tid & sted
Pris

DKK 6.000 (ekskl. moms)

Der vil blive serveret morgenmad (fra kl. 8.00) og frokost samt kaffe/te, vand, frugt i løbet af dagen og eftermiddagskage.

Gratis parkeringsplads.
Tilmelding

  Hvad siger deltagerne

  Jeg har haft mange glade deltagere igennem mine kurser. Nedenfor kan du se nogle af deltagerne og hvad de har fået ud af kurserne.

  Jeg har lige været på et mini-introduktionskursus (3 timer) i grafisk facilitering hos Marie - og har haft min helt egen lille fest. Det er så vildt - bagefter - at kigge på den markante udvikling der er sket fra side 1 til side 17 (så mange A4 ark jeg nåede at overtegne). Marie er en vildt dygtig formidler og underviser. Så det kan godt være, at du tror du ikke kan tegne. Men den overbevisning kommer du til at skrotte, når du har været på kursus hos Marie.
  Belinda Donkin
  Founder og CEO at HeartTeam Denmark
  Det er et super værktøj og jeg er meget taknemmelig for, at du har givet mig indblik i grafisk facilitering. Du er en super god lærer og dit væsen var dejlig imødekommende lige fra min veninde og jeg trådte ind ad døren. Vi tog fra kurset med store smil og lyst til at fortsætte med papir og tusch.
  Kirsten Friis Jensen
  Skrædder og yoga-instruktør
  Det er sjovt at tegne og alle kan gøre det. Man skal bare lære nogle enkle grundstreger og så lege med sit eget udtryk. Jeg tegner som refleksion og knytter så ord til, så jeg drager læsere ind med en tegning der har glimt i øjet. Efter et par timer i Maries selskab har jeg fået genopfrisket grundtrinnene og lært nogle nye tricks.
  René Bomholt
  Konsulent i forandringsledelse

  Kontakt mig

  Hvis du har fundet noget på siden her som har gjort dig mere interesseret i grafisk facilitering, eller hvis du blot har et spørgsmål må du endelig tage fat i mig - enten ved at anvende formularen eller ved at ringe til mig. Valget er dit.

  marie_port
  Marie Rohrsted

   Connect med mig

   © 2022 Talkingstrokes – All Rights Reserved

   DanishEnglish

   Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.